Notícies

29 de juliol de 2022

FES LA TEVA MÚSICA AMB EINES ON LINE

Divendres dia 29 en Joan Abril ens va fer gaudir amb la creació de música fent servir eines on line.

Seguiu aquest enllaç per veure el directori de recursos que va preparar en Joan:

https://sites.google.com/view/fes-musica-online/inici

I fins aquí els tallers tecnològics d'estiu. Agrair als i les assistents que hagin vingut i esperem que s'ho hagin passat tant be com nosaltres. Fins aviat!

22 de juliol de 2022

JOC DE BREAKOUT!

Divendres dia 22 l'Eva Martínez va venir a les escoles de Can Pons molt preocupada.

Hem patit un atac dels hackers!!! No vàrem poder accedir a la presentació perquè teniem el vídeo d'un hacker on deia que ens havia encriptat els fitxers. El hacker va proposar resoldre uns reptes i si els solucionavem ens tornava tots els fitxers.

Amb aquesta situació els grups vàren posar-se a treballar amb els missatges secrets, llegir amb llums ultravioleta, ... per aconseguir obrir una caixa on amb les xifres aonseguides es va poder desxifrar la clau final i obrir el cofre.

Tots el assistents vàren rebre un premi per haver resolt l'enigma.

Finalment el hacker es va tornar a posar en contacte amb nosaltres per dir-nos que no és un hacker dolent, és un dels bons.

No us perdeu el proper taller que tindrà lloc el proper divendres dia 29 de juliol. En Joan Abril ens ensenyarà com crear música amb eines on-line.

15 de juliol de 2022

TAller DE DIBUIX VECTORIAL amb TALL I GRaVAT LÀSER

Divendres dia 15 el nostre company Ruben va fer un taller molt bonic on va tractar el dibuix vectorial per després exportar-lo a una màquina de gravat CNC on va tallar i gravar peces artístiques de fusta.

No us perdeu el proper taller que tindrà lloc el proper divendres dia 22 de juliol. La companya Eva farà un breakout on podreu participar i després aprendre a fer el vostre propi.

En Ruben es va portar una presentació molt treballada on explicava les diferències entre el dibuix vectorial i el de mapa de bits.

Amb uns exemples genials ho vàrem estar treballant i després mirant com aquelles petites obres d'art es gravaven en fusta amb la gravadora làser.

A més vàrem fer un experiment on, després de fer una fotografia dels assistents més petits, la vàrem passar a l'ordinador per després gravar-la en fusta.

8 de juliol de 2022

TAller creació de mons 3d amb cospaces

Divendres dia 8 vàrem tenim l'honor de que en Jesús Arbués ens fes un taller de mons virtuals amb CoSpaces. Una eina molt senzilla de manegar i que dona moltes possibilitats per utilitzar-se amb les matèries curriculars a les escoles.

No us perdeu el proper taller que tindrà lloc el proper divendres dia 15 de juliol i tractarà la temàtica de fer gravats sobre fusta a partir de dibuixos vectorials.

Vàrem estar fent les primeres passes de la construcció de mons 3D col·locant a partir d'un escenari buit, diferents models 3D. Aplicant un model de fons ja vàrem estar preparats per a donar-li vida.

Els elements poden ser des de personatges humans, animals, vegetació, vehicles i un gran ventall d'altres objectes que podem trobar a la galeria. Els podem moure, escalar i rotar com vulguem.

CoSpaces funciona com una pel·lícula, la càmera situada a l'escena capta el que passa per davant i ho projecta en la pantalla.

Podem fer accions més avançades ajudant-nos d'una programació per blocs a l'estil de l'Scratch.

En una segona part del taller vàrem treballar amb imatges de 360 graus i el MergeCub que ens permet treballar la realitat augmentada, és a dir, el mon real que capta la càmera del mòbil amb elements virtuals es que projecten a sobre en el mateix temps.

Una tarda genial! Gràcies Jesús.

1 de juliol de 2022

Taller de videojocs professionals amb unity

El passat divendres dia 1 va tenir lloc el taller de videojocs professionals amb Unity.

El taller està emmarcat en la sèrie de Tallers Tecnològics d'Estiu que realitzem tots els divendres de juliol a les 18h a les Escoles de Can Pons.

No us perdeu el proper que tindrà lloc el proper divendres dia 8 de juliol i tractarà la temàtica de fer gravats sobre fusta a partir de dibuixos vectorials.

Les persones assistents van poder veure com es realitza la creació d'un videojoc amb la eina Unity amb la que es produeixen videojocs professionals. L'eina permet la disposició dels objectes de joc en l'escena, personalitzar les seves característiques i afegir-los components que atribueixen noves propietats a l'objecte per dur a terme la seva funcionalitat. Entre la gran quantitats de components es van veure els que fan que els objectes actuïn sota les propietats físiques com la gravetat, massa i fricció que aporten realisme a la jugabilitat. D'altres permeten aplicar-hi animacions que responen a accions del joc.

El taller posava el focus en la programació, usant el llenguatge c# es van programar els scripts que aporten la funcionalitat, control i lògica de tot el que passa.